Hafta Sonu Karavancılarına

Hafta Sonu Karavancılarına

Okuma Süresi: 2,5 dakika

Bir süredir karavan kullanıyorsun. İlk teslim aldığın şekliyle kullandığın karavan ve karavanlı yaşam şekli hoşuna gitti. Dar alanı daha rahat kullanmaya başlarken, evden çıkarken de daha hızlı hazırlanmaya başladın. Kamp alanlarında çamaşır makinesi, mutfak gibi hizmetlerin verildiğini gördün. Daha az eşya ile yola çıkmanın tadına vardın. Karavanını daha uzun süre kullanmak istiyorsun. Hafta sonlarında, yıllık izinlerinde ve bayram izinlerinde de karavanda daha uzun zaman geçirmeye karar verdin. Kamp alanlarından ziyade daha çok özgür kamp yapmak da istiyorsun. Bunu hayata geçirmek için karavanında bazı donanımlar eksik. Hadi gel gözden geçirelim. 

Gökkuşağı ve deniz

Soğuk havalarda karavan tatili yapmak için bir ısıtıcıya ihtiyacın olacak. Karavan için özel üretilmiş olan ısıtma sistemlerini, kendine göre seçmelisin. LPG’li, dizel gibi seçenekler mevcut… Hatta karavanda sıcak su sistemlerini incelemek isteyebilirsin.

Sıcak havalarda karavanının izolasyon sistemine göre klima taktırma ihtiyacın olabilir. 

Artık daha uzun yolculuklara çıkacağın için trafikte daha çok zaman geçireceksin. Karavanın alt yapısında da eklemeler yaptırman güvenli sürüşü sağlamana olanak sağlayacaktır. Ani frenlerde aracına bağlı olan karavanın savrulmasını engelleyen ATCçeki demiri ile kaplinin buluştuğu noktayı sabitleyen stabilizatör kendini daha güvende hissetmeni sağlayacaktır.

Karavan hayatı artık senin için normalleşmeye başladığından bazen içeride oturmak isteyeceksin. Bir uydu anteni taktırmak, karavan içinde TV izlemeni sağlayacaktır.

Özgür kamplar yapmaya başladığında çekme karavanı sabitlemek için kullanılan ayaklar yapı olarak düz olduğu için kumda, toprakta batma yapabilir. Bu sebepten premium destek ayakları tercih etmelisin. 

Daha uzun ve sık yolculuklar yapmaya başladığın için karavan içinde sabit eşyaların olmaya başladı. Evden karavana, karavandan eve taşınmalar pratik hale geldi. Hafif malzemeleri tercih etmeyi de öğrendin. 

Çekme karavanı kullanmaya başladığın an itibariyle en kritik anlardan birinin karavanı park etme ve yerleştirme olduğunu gördün. Yardım almadan karavanı araçsız durumdayken hareket ettirmek gerçekten güç oldu. Burada ihtiyacın olan uzaktan kumanda ile manevra sistemleri. Bütçene göre tam otomatik ya da manuel olanları tercih edebilirsin. Bu donanımla birlikte çekme karavanını park etmenin ve araca bağlamanın daha kolaylaştığını göreceksin. Hayatının vazgeçilmezi karavan, artık senin yaşam biçimin oldu. Güzel yollar seni bekler. 

4 Mevsim Karavancılarına